2020-04-20 13:40:30• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Az ortodox húsvét vasárnapján is sokan megszegték a kijárási korlátozásokat

Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Szatmár megyében jelenleg (április 20.) mintegy 305 főt tartanak intézményes karanténban, otthoni elkülünítés alatt pedig 737 személy áll – közölte hétfőn délután a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal.

Az összesítésből emellett az is kiderült, hogy április 19-én, azaz az ortodox húsvét vasárnapján a rendőrök 44 bírságot szabtak ki 70 600 lej összértékben a kijárási korlátozásokról szóló katonai rendelet be nem tartása miatt. Ugyanakkor négy eljárást is indítottak a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt.


Mi a helyzet országszerte?

Eddig összesen 448 ügyben indítottak eljárást az illetékes belügyi szervek a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt. Az elmúlt 24 órában országszerte 4787 olyan személyt tartóztattak fel a csendőrök és rendőrök, akik nem tartották be a kijárási korlátozásokról szóló katonai rendelet előírásait. A Román Rendőrség tájékoztatása értelmében összesen 11.834.677 lej értékben róttak ki bírságot emiatt.


A Stratégiai Kommunikációs Csoport ismét felhívja a polgárok figyelmét, hogy kizárólag hivatalos forrásokból tájékozódjanak a koronavírusról, ugyanakkor emlékeztet, hogy a 0800.800.358-as zöldszámon is kérhetnek információkat. A zöldszám nem sürgősségi szám, ez csak a tájékoztatást szolgálja - nyomatékosítják. A külföldön élő román állampolgárok a +4021.320.20.20 számon érdeklődhetnek a COVID-19-cel kapcsolatos tudnivalókról. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: